Turistické známky
Klub českých turistů logo


Audiobedekr byl pořízen za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj ČR.


 

No. 2741 - Cínovec, Krušné hory

Cínovec je horská osada v Krušných horách, ležící na státní hranici České republiky s Německem v nadmořské výšce 835 metrů. V současné době je významným střediskem letní i zimní rekreace. Zinwald (dnešní Cínovec) vznikl ve 14. století u dolů na cínovou a stříbrnou rudu. Právě těžba rudy měla pro osadu mimořádný význam. V roce 1885 získala obec statut hornického města.

Mezi historické památky obce patří řada typických horských domů se zděným přízemím z 19. století a také barokní kostel Nanebevzetí panny Marie z 18. století, který je obklopen zajímavým horským hřbitovem. V obci jsou dva hraniční přechody a příhraniční stezka pro pěší a cyklisty. V okolí Cínovce se nachází přírodní rezervace – rašeliniště, ve kterém jsou vzácné rostliny. Rašeliniště je rozdělené státní hranicí na německou a českou část. Z české strany je území ponecháno v přírodním stavu, z německé je upravena prohlídková trasa pomocí lávek a můstků.


Informace
No.:
2741

Stát:
Česká republika

Kategorie:
Krušné hory

Poloha:
50.732763 13.776260

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 2741 - Cínovec, Krušné hory



Prodejní místa
Městské informační centrum - Dům porcelánu, Tovární 620/15a, Dubí






*) jsou označeny povinné položky
© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 All right reserved Gappa - tvorba webových stránek