Turistické známky
Klub českých turistů logo


Audiobedekr byl pořízen za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj ČR.


 

No. 2187 - Račí údolí u Javorníka - Tančírna

Račí údolí - překrásné, asi 7 km dlouhé údolí Račího potoka nedaleko města Javorníku. Název údolí je převzat z německého názvu Krebsgrundtall (německy "Krebs" - rak). I tento německý název byl však zkomoleninou staršího původního názvu"Gereb", což znamenalo propast. Dalo by se říci, že kaňon Račího údolí ohraničují dlouhé SV rozsochy vrcholu Koníček (851m) a vrcholu Hraniční vrch (760m). Ve své dolní polovině velice strmé a hluboké, místy téměř kaňonovité údolí, srázy porostlé hustými hvozdy, s množstvím větších i menších skal. V údolí lze také navštívit Tančírnu, unikátní secesní stavbu z roku 1912, která byla v roce 2015 nově opravena a otevřena".
Informace
No.:
2187

Stát:
Česká republika

Kategorie:
(nezařazeno)

Poloha:
50.371106 17.000050

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 2187 - Račí údolí u Javorníka - Tančírna



Prodejní místa
Tančírna, Račí údolí




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Radek ZIMMER
Radek ZIMMER
Račí ÚDOLÍ
Račí údolí u Javorníka - penzion. Dostupnost nálepky s menšími problémy a to takové že dvě mladé servírky nevěděli co vlastně požaduji. Obsluha pomalá při poloviční návštěvnosti penzionu. Po delší nevšímavosti obsluhy jsem odešel. Co se týče kvality jídel, nemohu posoudit. Jinak pěkné a příjemné prostředí...
 
Edward Kaczmarczyk
Edward Kaczmarczyk
Tancirna
Dnes kopilisme v Tancirne poslednou nalepku.
 
© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 All right reserved Gappa - tvorba webových stránek