Turistické známky
Klub českých turistů logo


Audiobedekr byl pořízen za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj ČR.


 

No. 2318 - Synagoga Březnice

Synagoga v Březnici se nachází uprostřed židovské čtvrti zvané Lokšany, architektonicky a urbanisticky nejzachovalejší židovské čtvrti v Čechách. Byla postavena roku 1725 a po požáru v roce 1821 klasicistně přestavěna. Synagoga byla po více než šedesáti letech opravena a zpřístupněna veřejnosti. Tématem stálé expozice je stručný historický a populární nástin tradiční židovské vzdělanosti v českých zemích do roku 1848. V regionální části expozice je kladen důraz na dochované památky březnické židovské obce s vizuální ukázkou všech objektů březnické židovské čtvrti se zaměřením na biografii jejích významných rodáků, zejména na šlechtickou rodinu Popperů. http://www.10hvezd.cz/cs/objekt/breznice


Informace
No.:
2318

Stát:
Česká republika

Kategorie:
Církevní památky

Poloha:
49.558494 13.950541

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 2318 - Synagoga Březnice



Prodejní místa
Zámek Březnice




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Michaela Veselá
Michaela Veselá
Synagoga
Nálepka v synagoze, otevřeno zatím ještě v dubnovém režimu, tedy so, ne a tentokrat i pondělí. 10-12; 13-16.
 
Broskvoň Obecný
Broskvoň Obecný
Synagoga Březnice
Turistická nálepka spolu s turistickou známkou koupena přímo v synagoze, na zámku se neprodává a prodávat ani nebude, proč je zde opět jako u známky uvedeno prodejní místo, kde známku ani nálepku neprodávají. Nálepka stojí v synagoze 10 Kč :)
 
© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 All right reserved Gappa - tvorba webových stránek