Turistické známky
Klub českých turistů logo


Audiobedekr byl pořízen za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj ČR.


 

No. 2584 - Novomlýnská vodárenská věž - Muzeum hlavního města Prahy

Novomlýnská vodárenská věž je kulturní památkou. Expozice je umístěna v poprvé veřejnosti zpřístupněné Novomlýnské vodárenské věži. Multižánrová expozice představuje odvěké ohrožení Prahy ohněm. Prostřednictvím nových médií (videomapping, animace, videoart, virtuální realita) nabízí komplexní zážitek z kombinace dobových vyobrazení ze sbírek Muzea hlavního města Prahy se současným výtvarným jazykem. Seznamuje s úlohou vodárenských věží, ničivými požáry v průběhu staletí i příběhy pražského hasičstva. Imerzní instalace přenáší návštěvníka do nitra hořícího Národního divadla a odměnou za zdolání celé výšky věže je výhled z nejvyššího patra, a to jak do okolí, tak do blízké i vzdálené budoucnosti Prahy. http://www.muzeumprahy.cz/486-novomlynska-vodarenska-vez/


Informace
No.:
2584

Stát:
Česká republika

Kategorie:
Skanzeny a muzea

Poloha:
50.092292 14.428246

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 2584 - Novomlýnská vodárenská věž - Muzeum hlavního města Prahy



Prodejní místa
Novomlýnská vodárenská věž, Praha




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Vratislav Blažek
Vratislav Blažek
TN 2584
Byl jsem zde v sobotu 21.9. a měli jak TN,tak i TZ a velmi podařené razítko. Expozice o požárech ve všech patrech velmi zajímavá,nahoře časová osa všech pražských požárů od 13 století po současnost a hlavně pěkný kruhový výhled na všechny strany Prahy. Vstupné 100,-Kč,placené parkoviště vlevo hned u věže na nábřeží.
 
© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 All right reserved Gappa - tvorba webových stránek