Turistické známky
Klub českých turistů logo


Audiobedekr byl pořízen za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj ČR.


 

No. 2765 - Zámecká lékárna Třeboň

Po tříleté rekonstrukci se v květnu 2022 otevře palác Zámecké lékárny v Třeboni. Dům je Národní kulturní památkou a je velmi krásně a citlivě zrekonstruován. Byl postaven v roce 1605 jako knihovna, obrazárna a kunstkomora Petra Voka. V 19. století byla do domu přestěhována lékárna, která zde sloužila až do doby nedávné.
Nově vznikající expozice paláce Zámecké lékárny bude čerpat z historie domu a z výjimečnosti jejích obyvatel. Největší inspirací byl jistě původní majitel domu, poslední Rožmberk - Petr Vok. První prohlídkový okruh s názvem Petr Vok a jeho doba nás přenese právě do jeho doby, představí nám pestrý a bohatý život tohoto renesančního šlechtice – to vše zábavnou a zážitkovou formou a jazykem, který bude vstřícný současné generaci. Prohlídka bude symbiózou klasického okruhu, moderních technologií, didaktických prvků a historických mobiliářů. Druhý prohlídkový okruh bude o 19. století a novodobé historii domu, doplněn o interaktivní prvky a workshopy.


Informace
No.:
2765

Stát:
Česká republika

Kategorie:
Skanzeny a muzea

Poloha:
49.003726 14.769473

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 2765 - Zámecká lékárna Třeboň



Prodejní místa
Zámecká lékárna Třeboň, Březanova 118, Třeboň






*) jsou označeny povinné položky
© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 All right reserved Gappa - tvorba webových stránek