Turistické známky
Klub českých turistů logo


Audiobedekr byl pořízen za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj ČR.


 

No. 2777 - Křížová cesta Počepice - Radešín

Přibližně jeden kilometr dlouhá Křížová cesta v Počepicích na Příbramsku začíná u barokního kostela narození Sv. Jana Křtitele a končí na blízkém vrchu Radešín – v místě, kterému se od nepaměti říká Kalvárie. Podél této cesty bylo v letech 1861 – 1878 vztyčeno čtrnáct kamenných křížů – pravděpodobně z iniciativy kněze Antonína Kacerovského. Třináct kamenných zastavení je v podobě nižších, o to masivnějších křížů, čtrnácté zastavení - Kalvárie, je tvořeno křížem vyšším, stojícím na nízkém soklu, který nese letopočet dokončení stavby. Ke znovuoživení křížové cesty došlo v roce 2001 a ještě téhož roku byla znovu vysvěcena. Roztomilou tvář křížové cestě dodaly děti ze sedlčanské školy, jejichž obrázky malované na skle zobrazující poslední cestu Ježíše Krista zdobí výklenky v jednotlivých křížích.

https://www.veselylidovyrok.cz/na-cestach-krizovych/krizove-cesty-v-krajine-2/arcidieceze-prazska/vikariat-pribram/krizova-cesta-v-pocepicich/


Informace
No.:
2777

Stát:
Česká republika

Poloha:
49.599991 14.373187

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 2777 - Křížová cesta Počepice - Radešín



Prodejní místa
Penzion U Radešínka, Počepice 115






*) jsou označeny povinné položky
© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 All right reserved Gappa - tvorba webových stránek