Turistické známky
Klub českých turistů logo


Audiobedekr byl pořízen za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj ČR.


 

No. 2845 - Muzeum T. G. Masaryka v Lánech

Muzeum Tomáše Garrigua Masaryka v Lánech sídlí ve zrekonstruovaném tereziánském špýcharu. Jak již název napovídá – expozice prezentuje osobnost prvního československého prezidenta T.G.Masaryka a dále historické události spojené s jeho osobou.
V úvodní části expozice je k vidění rekonstrukce bytu rodiny Masarykových z let 1895-1910, kdy rodina bydlela v Thunovské ulici na Malé Straně v Praze. Období profesorských let přibližuje část expozice T.G.Masaryk a Hilsneriáda, kde dobovou atmosféru dokresluje rekonstrukce trafiky z  konce 19. století a dobový tisk. Výrazná část exozice je věnována období první světové války a československým legiím. Můžete si prohlédnout dobové zákopy či rekonstrukci legionářského vagonu z Transsibiřské magistrály. Expozice dále seznamuje s počátky vzniku Československé republiky a mapuje nápaditým způsobem cesty T.G.Masaryka po republice.


Informace
No.:
2845

Stát:
Česká republika

Kategorie:
Skanzeny a muzea

Poloha:
50.125930 13.955109

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 2845 - Muzeum T. G. Masaryka v Lánech



Prodejní místa
Muzeum T. G. Masaryka, Zámecká 197, Lány






*) jsou označeny povinné položky
© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 All right reserved Gappa - tvorba webových stránek