Turistické známky
Klub českých turistů logo


Audiobedekr byl pořízen za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj ČR.


 

No. 2874 - ORNIS - ornitologická stanice Přerov

Ornitologická stanice ORNIS v Přerově je multifunkční centrum, zahrnující muzeum, vědecké pracoviště, záchrannou stanici, ekologickou a mykologickou poradnu a přírodovědnou knihovnu. Moravský ornitologický spolek zde začal svou činnost už v roce 1937. V nově zrekonstruované budově je nyní možné celoročně navštívit jedinečnou sbírku 593 preparátů s názvem Ptáci Česka. Část z nich uslyšíte díky audionahrávkám. V kinosále si můžete pustit filmy s ornitologickou tématikou. V interaktivní herní sekci můžete jednotlivým ptákům přiřadit jejich oblíbenou potravu, typické opeření a nebo zjistit, jak se cítí v ptačí budce. Vnitřním a venkovním areálem návštěvníky provádí hledací hra ve variantách pro děti a dospělé. Kdo úspěšně vyplní tajenku, toho na konci čeká malá odměna.
Celoročně a zdarma je přístupný areál přírodní Zahrady Františka Gintera s expozicí ptačích krmítek a budek, s jezírkem, hadníkem a voliérami s trvale umístěnými handicapovanými ptáky v péči záchranné stanice ORNIS. Probíhají zde pravidelné akce, přednášky či ornitologické exkurze. Výlet je možné spojit s návštěvou ptačího parku Malá Lipová, který je hnízdištěm vlhy pestré či břehule říční. Roste tady také vzácná orchidej vstavač vojenský.


Informace
No.:
2874

Stát:
Česká republika

Kategorie:
Skanzeny a muzea

Poloha:
49.459454 17.461474

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 2874 - ORNIS - ornitologická stanice Přerov



Prodejní místa
ORNIS, Bezručova 10, Přerov


Zámek, Horní náměstí 1/1, Přerov






*) jsou označeny povinné položky
© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 All right reserved Gappa - tvorba webových stránek