Turistické známky
Klub českých turistů logo


Audiobedekr byl pořízen za přispění prostředků státního rozpočtu České republiky z programu Ministerstva pro místní rozvoj ČR.


 

No. 2891 - Automoto Museum Lučany

Kdysi proslulá sklárna v Lučanech nad Nisou byla ještě v roce 2018 jen zdevastovaným areálem na prahu demolice. Dnes jsou tyto ohromné prostory citlivě zrekonstruovány, aniž by přišly o génia loci. Sklářské pece nahradila pestrá sbírka auto a moto veteránů, která se díky servisním službám a možnosti deponovat zde soukromé vozy poměrně dynamicky rozrůstá. Srdcem muzea je prostorná hala, kde se nachází hlavní motoristická expozice. Na ploše o více jak 1800 metrů čtverečních jsou k vidění automobily a motocykly od počátku 20. století až po současnost. Pod střechou muzea nejdete přes 110 exponátů. Součástí je také unikátní sekce věnovaná slavné rallye Paříž – Dakar, kde v minulosti startovali i místní závodníci. Skladba stálé expozice se pravidelně obměňuje a přináší tak novinky pro nadšence motorů, designu a historie. I pravidelný návštěvník je tak vždy příjemně překvapen.
Kromě toho je museum otevřeným prostorem ke konání rozličných výstav a akcí. Návštěvníkům je k dispozici také stylová kavárna.


Informace
No.:
2891

Stát:
Česká republika

Kategorie:
Skanzeny a muzea

Poloha:
50.741048 15.227979

Obrázek č. 1, Turistické známky, No. 2891 - Automoto Museum Lučany



Prodejní místa
Automoto Museum Lučany nad Nisou




Přidat příspěvek



*) jsou označeny povinné položky

Milan Eliáš
nálepka
Nálepky nemají - jsou vyprodané. Razítko mají.
 
René Pietschmann
René Pietschmann
TN
Nálepka je dostupná na pokladně muzea.
 
© TURISTICKÉ ZNÁMKY s.r.o. 1999 - 2024 All right reserved Gappa - tvorba webových stránek